Verkopen op bol.com

Verkopen op Bol.com, steeds meer mensen doen het. En waarom ook niet? Het is een populair verkoopplatform dat voor zowel verkopers als kopers tal van opties biedt. Maar hoe begin je nu met het verkopen van producten op Bol.com? En wat heb je hier allemaal voor nodig?

De voordelen van bol.com

Als partner van Bol.com heb je diverse voordelen. Zo heb je een bereik van maar liefst 10 miljoen klanten in Nederland en België, heb je geen tot weinig opstartkosten en hoef je alleen te betalen als je daadwerkelijk wat verkoopt.

In 3 stappen verkopen op bol.com

Om te beginnen met het verkopen van jouw producten op Bol.com moet je drie stappen zetten.

1. Zakelijk verkoopaccount aanmaken
Ten eerste moet je een zakelijk verkoopaccount aanmaken op Bol.com. Doorloop het gehele aanmeldingsproces en koppel het zakelijke account aan je ‘normale’ bol.com koopaccount als dit van toepassing is.

2. Activeer je account
Vervolgens wacht je op een reactie van Bol zelf. Als het goed is ontvang je binnen drie werkdagen een brief. Hierin vind je de verificatiecode waarmee je je zakelijke verkoopaccount officiëel kunt activeren.

3. Voeg assortiment toe & koppel EAN codes
Zodra je account geactiveerd is kun je je producten gaan toevoegen. Aangezien bol.com een van de verkoopplatformen is waarvoor je officiële EAN codes nodig hebt, moet je deze eerst kopen. Dit doe je hier gemakkelijk en snel. Hierop ontvang je de bestelde codes. Deze kun je direct koppelen aan de producten in het Bol-systeem. Voeg naast de EAN nummers ook productomschrijvingen, prijsinformatie andere relevante info toe aan je producten. Op deze manier worden je producten sneller gevonden en zijn potentiële klanten sneller bereid om de knoop door te hakken.

4. Verkopen maar!
Zo, nu je zakelijk account geactiveerd is en je producten gekoppeld en toegevoegd zijn, is het tijd om je producten te verkopen op Bol.com. Succes!