EAN codes koppelen: stap voor stap

Het koppelen van EAN codes, het lijkt in eerste instantie ingewikkeld. Maar niets is minder waar! In feite is dit een makkelijk klusje dat zo gepiept is. Hieronder nemen we stap voor stap door wat je moet doen. Een belangrijk onderscheid is het onderscheid tussen EAN codes koppelen aan een online verkoopplatform, zoals Bol of Amazon, en EAN codes koppelen aan een kassasysteem. Beide komen hieronder aan bod.

EAN nummer koppelen voor online verkoop

Veel van onze klanten gebruiken hun aanschafte EAN codes voor de verkoop van artikelen op online platformen zoals Bol, Amazon, Ebay of Beslist.nl. Hoe je de codes koppelt met deze platformen lees je hier.

1. Koop officiële EAN code

Ten eerste moet je natuurlijk een of meerdere officiële EAN code(s) aanschaffen. Dit doe je het beste bij een officiële reseller, zoals bij ons. Nadat je de codes hebt besteld ontvang je deze binnen 3 minuten.

2. Invoeren EAN code bij verkoopplatform

Vervolgens ga je naar het verkoopplatform van jouw keuze en ga je naar “Artikel aanbieden”. Hier voer je de eerder bestelde EAN code in. Let op: verzin hier niet zomaar een willekeurig code! DIt kan leiden tot verkeerde bestellingen en andere chaotische situaties. Gebruik voor de EAN code alleen maar codes die je hebt aangeschaft bij een officiële verkoper.

3. Overige informatie invullen

Naast het koppelen van de EAN code dient er ook andere informatie ingevuld te worden. Denk hierbij aan de prijs van het product en natuurlijk de productomschrijving.

EAN codes artikelen in fysieke winkels

Het koppelen van EAN nummers aan artikelen in fysieke winkels is nóg makkelijker. Het enige wat je dan hoeft te doen is bij aanmelding van het product in het systeem de gevraagde EAN code en andere informatie invoeren. Op deze manier zijn alle gegevens van het product bekend zodra de EAN barcode wordt gescand bij de kassa