EAN codes voor Amazon kopen

Ook als je producten op het verkoopplatform Amazon wilt aanbieden zijn EAN codes noodzakelijk. Bij EANCodedirect.nl bestel je deze razendsnel en voordelig. Wij zijn officieel reseller, hebben een 100% tevredenheidsgarantie en bieden EAN nummers voor o.a. Amazon aan tegen scherpe prijzen. Na het plaatsen van je bestelling heb je binnen 5 minuten beschikking over de codes en kun je ze direct gebruiken om je producten aan te bieden op Amazon.

Heb ik een EAN nummer nodig voor Amazon?

Wil je producten verkopen op Amazon, dan zijn EAN Codes vereist. Zonder deze codes kan je simpelweg de te verkopen producten niet invoeren in het systeem van Amazon. De EAN codes vormen namelijk de essentiële schakel tussen het product en het verkoopsysteem. Aan de hand van de EAN codes herkent het Amazon-systeem welk product te koop wordt aangeboden, wat de eigenschappen hiervan zijn en hoeveel er nog op voorraad zijn. Het zelf verzinnen van EAN nummers raden wij te allen tijde af, aangezien dit op den duur kan leiden tot grote problemen.

Van bestelling tot verkopen

De eerste stap is om officiële EAN codes te kopen. Dat doe je hier tegen een lage, eenmalige prijs. Vervolgens ontvang je de nummers in je mailbox. Deze zijn direct te gebruiken. Hoe je dit doet? De volgende stap is om de nummers te koppelen aan de producten. Dit doe je in het systeem van Amazon zelf. Net zoals je normaliter productomschrijvingen en prijsinformatie toevoegt, voeg je nu ook de EAN code toe. Zodra je dit gedaan hebt, ben je klaar om je producten aan te bieden op Amazon!

Ook te gebruiken voor andere verkoopplatformen

Het Europees Artikel Nummer (EAN) wordt wereldwijd erkend en is in meer dan 100 landen de standaard. Daarom zijn deze codes ook zonder problemen te gebruiken voor andere verkoopplatformen. Denk hierbij aan Bol.com, Ebay, Fonq of Google Shopping. Bovendien kunnen EAN nummers in fysieke winkels worden gebruikt.

Om producten te verkopen zijn EAN codes noodzakelijk. Hier op EANcodeDirect.nl koop je ze goedkoop en snel en leggen we je uit hoe je ze moet gebruiken.

EAN code voor Amazon of een UPC code?

Een EAN code voor Amazon kopen is zo gedaan via onze website. Maar de fanatiekere internetverkoper weet waarschijnlijk al een ding: EAN staat voor Europees Artikel Nummer en Amazon is een Amerikaans bedrijf, dat werkt met zijn Amerikaanse tegenhanger UPC. Heeft het dan nog wel zin om een EAN nummer aan te vragen voor de producten die jij via amazon.com wil verhandelen? Het antwoord daarop is volmondig ‘ja’. Om dat te begrijpen, moet je weten hoe deze codes werken en waar ze al dan niet voor staan.

EAN code voor Amazon: een product als elk ander

Je kan gerust een EAN code voor Amazon aanvragen omdat deze code werkt als een streepjes-of barcode bij een kassa. Veel meer is het niet. Het Amerikaanse Amazon gebruikt daar een andere naam voor en haalt deze registratiesystemen bij een andere organisatie, maar het principe blijft hetzelfde. Het enige duidelijke verschil is dat als jij je producten labelt met een EAN nummer iedereen zal zien dat jij een Europese aanbieder bent die een Europees product aanbiedt. Maar daar wordt het niet meer of minder waardevol of verkoopbaar door.  Je doet de productregistratie alleen via een andere weg.

EAN code voor Amazon: geen kwaliteitscontrole

Wat ook belangrijk is om te weten is dat een EAN code bij Amazon ook zeker niet zal zorgen voor meer klanten omdat je die drie letters voor je productvermelding heb staan. Het is niet hetzelfde als een CE keurmerk (Conformité Européenne, dat welbekende CE logo dat je op onder andere speelgoed kan zien staan). Verwacht dus niet dat je product door een EAN nummer hoger in aanzien komt te staan ten opzichte van een Amerikaanse tegenhanger. Een EAN code waarborgt niets anders dan een goede productregistratie.

EAN code voor Amazon: een extra tag voor je product

Een EAN code voor Amazon levert wel een ander voordeel op: net zoals bij een Nederlandse webwinkel moet je het product aan het EAN nummer koppelen, zodat de webwinkel kan registeren wat voor iets en hoe vaak er wordt gekocht en verkocht. Als vanzelf moet het systeem dan ook weten in welke productgroep dat product valt. Verkoop je kleding, ansichtkaarten, schilderijen of juist iets heel anders? Op deze manier wordt je product als vanzelf in een specifieke  productgroep geplaatst. Dat werkt niet alleen in het voordeel van het digitale systeem. Bezoekers van de webwinkel of het internet zullen het door jou aangeboden product ook sneller kunnen vinden. Je krijgt als het ware een gratis ‘tag’ voor de zoekmachine.

EAN code voor Amazon, of bol.com, of…

Een EAN code voor Amazon is verplicht als je via dat platform wil gaan verkopen. Maar het fijne is dat je die codes niet alleen voor Amazon hoeft te gebruiken. Mocht je ook je geluk willen beproeven op bol.com, of je eigen webwinkel of zelfs je eigen fysieke winkel, dan zijn dezelfde nummers ook daarvoor te gebruiken.  Een EAN nummer registreert namelijk een product, niet een winkel of een aanbieder. Als je een code eenmaal ingevoerd hebt, is die overal voor geldig. Dat bespaart je een hoop tijd, geld en moeite als je je producten op meerdere platformen aan wil bieden.

EAN code voor Amazon: niet duurder dan normaal

Omdat een EAN code voor Amazon bestellen dus wel kan, maar de code zeker niet tot Amazon beperkt hoeft te blijven, hoef je niet bang te zijn dat de code je iets extra’s gaat kosten omdat je je producten aanbiedt op een buitenlands platform.  Zie het zo: de aankoop van de EAN nummers staat helemaal los van de registratie. Bij aankoop weet niemand welk product je eraan gaat koppelen en waar je je producten vervolgens aan gaat bieden.

ean code garantie

Niet goed? Geld terug.

EANcodeDirect.nl levert uitsluitend erkende EAN codes, waardoor u gegarandeerd bent dat deze direct te gebruiken zijn.

Mocht er onverhoopt toch – binnen 30 dagen – merken dat de EAN codes niet werkzaam zijn voor uw product, dan boeken wij het geld direct terug!