EAN code generator? | EAN codes binnen 3 minuten geleverd

Een EAN code generator is het bestuursprogramma dat de EAN nummers die je bij ons besteld aan je toewijst. Deze generator weet welke EAN codes al in gebruik zijn en welke nog niet aan een product gekoppeld zijn. Een beetje zoals een telefoonnummer: Als jij een nieuwe telefoon zou kopen, moet je ook weten of je een uniek 06-nummer hebt wat nog niet in gebruik is. De code generator doet precies hetzelfde, maar dan met EAN nummers. Dit is noodzakelijk om productregistratie van allerhande producten later niet in de war te schoppen. Dit voorkomt  zoiets als een pyjama bestellen en er een speelgoedautootje voor terugkrijgen.

De snelheid van de EAN code generator

De EAN code generator werkt heel snel: het is immers een computergestuurd programma. Maar wij zijn uiteraard niet de enige aanbieder van EAN nummers: de generator zal daarom na moeten gaan of een overige aanbieder een bepaalde cijferreeks al verkocht heeft of dat het nummer al in gebruik is. Daarom duurt het enkele minuten voordat er een definitieve code of meerdere codes toegewezen kunnen worden. Dat klinkt misschien lang, maar als je bedenkt dat een EAN nummer uit dertien cijfers bestaat. Dan heb je het over tien biljoen (dat is tienduizend keer een miljard) verschillende mogelijkheden. Zelfs voor een computer is dat wel eventjes nadenken. Zeker als je zelf honderden streepjescodes besteld.

Referentiekader van de EAN code generator

Gelukkig heeft een EAN code generator wel iets van een referentiekader om het berekenen wat sneller te laten verlopen. Als een bedrijf erg groot is, krijgt dat meestal ergens binnen die dertiencijferige reeks een uniek reeksje. Zo kan bijvoorbeeld de Albert Heijn een aantal cijfers ‘gereserveerd’ hebben voor al haar huismerkproducten. Als dit drie aparte cijfers binnen de EAN code zijn, vallen er alweer duizend mogelijkheden af voor het product waarvoor jij een unieke code wil bestellen. Zo gaat het al iets sneller, maar je kan je vast wel indenken dat er alsnog genoeg factoren zijn die ervoor zorgen dat het alsnog even duurt voordat je een code toegewezen kan krijgen.

Registreert een EAN code generator ook producten?

Een EAN code generator registreert geen producten, maar deelt alleen nog beschikbare codes uit. Als je dus voor een webshop EAN nummers wil kopen, moet je zelf nog specificeren wat voor product je precies gaat verkopen. Als je dat doet, wordt er ook geregistreerd dat je product en daarmee je code in gebruik is. Om het voorbeeld van een nieuwe telefoon nog maar eens te gebruiken: als je een nieuwe simkaart koopt, zit daar naast een pincode ook een puk code op, om de registratie van het kaartje te kunnen doorspelen. Een generator registreert het product niet als zodanig dat die alle kwalificaties kent, maar weet gewoon of het product in gebruik is of niet.

Kan ik de EAN code generator ook een uniek nummer laten bepalen?

De EAN code generator die wij gebruiken is aangesloten op een betrouwbaar netwerk, omdat we erkende doorverkopers van EAN nummers zijn. Het hoort echter niet bij onze diensten om een nummer te personaliseren. Doorgaans heb je daar ook maar weinig aan: uiteindelijk zijn de codes die je krijgt ervoor bedoeld om producten snel, makkelijk en digitaal te kunnen inventariseren. Het werkt in dat opzicht hetzelfde als het scannen bij een kassa in de supermarkt. Het is klaar met een enkele klik. Je zal persoonlijk niets tot weinig aan de nummers kunnen aflezen.  Zodra je de productspecificaties hebt doorgevoerd, werk je met een administratie-of rekenprogramma als Excel. Ook dan zeggen de cijfers an sich weinig tot niets voor je administratie.

ean code garantie

Niet goed? Geld terug.

EANcodeDirect.nl levert uitsluitend erkende EAN codes, waardoor u gegarandeerd bent dat deze direct te gebruiken zijn.

Mocht er onverhoopt toch – binnen 30 dagen – merken dat de EAN codes niet werkzaam zijn voor uw product, dan boeken wij het geld direct terug!