Barcode kopen? | Binnen 3 minuten geleverd

Een barcode is een streepjescode, die snel en eenvoudig registreert welk product er nog op voorraad is, wordt verkocht of hoe groot de voorraad van dat betreffende product is. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is een barcode niet alleen een streepjescode die op de verpakking van een product bevestigd moet zijn. Wat dat betreft worden de termen ‘streepjescode’ ‘barcode’ en ‘EAN code’ meestal vrijelijk door elkaar gebruikt. En hoewel er onderling kleine verschillen zijn, zijn de belangrijkste eigenschappen hetzelfde en kunnen ze allemaal worden ingezet voor zowel fysieke winkels als webwinkels.

EAN barcodes kopen met spoed?

EAN barcode kopen doe je snel en gemakkelijk bij EANcodeDirect.nl. Door ons uitermate snelle systeem ontvang je de gekochte EAN codes binnen enkele seconden in je mailbox. De officieel erkende EAN codes komen per e-mail in een overzichtelijk Excel bestand. Indien je ook de streepjescodes toevoegt aan je bestelling, dan zul je deze gezamenlijk in een excel bestand ontvangen. Je krijgt dan in de linkerkolom de EAN codes en in de rechterkolom de bijpassende streepjescode. De EAN codes kun je vervolgens makkelijk inladen in een excel reader van je labelprinter software. Een EAN code kopen doe je dus het goedkoopst, snelst en efficiëntst bij EANcodedirect.nl

Barcode en streepjescode

Een streepjescodes en barcode zijn een en hetzelfde ding. Alleen is de streepjescode het bekende streepjespatroon. Een EAN code leest niet de streepjes bij het scannen, maar de dertiencijferige reeks die erboven of eronder staat vermeld. De dikte van de streepjes of een bepaalde opeenvolging van streepjes maakt dat de streepjes (ook) als de cijfers gelezen kunnen worden zoals jij ze ook ziet staan. Dat is handig voor de klanten van webshops. Als ze een productnummer willen doorgeven leest een cijferreeks natuurlijk makkelijker dan een flink aantal willekeurige streepjes.

Een barcode aanvragen en registeren

Je kan erg makkelijk een barcode aanvragen en registeren. Of je er nu slechts één nodig hebt, of vele honderden, op onze website zijn ze zeer eenvoudig te bestellen. Als je een webwinkel hebt of je product wil registreren op een website als bol.com, amazon.com of fonq.nl, moet je nog wel de productspecificaties aan het artikel toevoegen en dat registeren. Dan is dat wettelijk verplicht. Als je een product verkoopt in een (hobbymatige) fysieke winkel, hoeft dat niet. Dan is het slecht handig voor je eigen persoonlijke administratie.

Wat voor garantie biedt een barcode?

Een barcode wordt ook wel een EAN nummer genoemd. Dit staat voor Europees Artikel Nummer. Het is een officieel nummer dat aangeeft dat het gekoppelde product in Europa wordt verkocht en/of vervaardigd. Dit kan de indruk wekkend dat een EAN code of het daaraan gekoppelde product een kwaliteitscontrole heeft ondergaan. Dat is echter niet zo. In theorie kan je een barcode overal op plakken. Het geeft dus geen enkel garantie-of kwaliteitsbewijs. Daarom is het goed om na te gaan of je voor de producten die je wil verkopen, misschien nog een (wettelijk verplichte) kwaliteitstoets moet ondergaan of een extra kwaliteitslabel moet aanschaffen.

Kan een barcode twee keer worden gebruikt voor een product?

Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van hoe je ‘twee keer gebruiken’ interpreteert. Elke barcode moet een uniek product specificeren. Maar als jij meerdere producten van een eenzelfde batch hebt die exact hetzelfde zijn, kunnen die dezelfde barcode gebruiken. Je hoeft dus niet elk fysiek product een afzonderlijke code te geven.  Als je honderd rode schriftjes van A4 formaat in je (web)winkel hebt, krijgen die alle honderd dezelfde code. Op die manier kun je eenzelfde code dus honderd keer gebruiken. Heb je echter een blauw schriftje van A4 formaat, dan heeft die -vanwege een andere productspecificatie- een andere code nodig. Je kan code dus gerust meerdere keren gebruiken, maar dan wel alleen voor producten die exact hetzelfde zijn.

Kan ik zelf geen barcodes bedenken?

Het is niet verstandig om zelf barcodes te bedenken. Het klinkt eenvoudig, want je lijkt alleen maar een cijferreeks te hoeven verzinnen. Maar als een nummer al in gebruik is in een bepaalde winkel, kun je in de problemen komen: dan wordt je product foutief gekoppeld aan een ander bestaand product. Je loopt bovendien het risico om makkelijk fouten te maken met je administratie Ook als je alleen een fysieke winkel hebt, werkt een echte code veel makkelijker. Dan is het een kwestie van stickers plakken en scannen en je hebt meteen alles in de administratie staan. Dat scheelt een hoop rompslomp.

EAN code kopen: direct en efficiënt

EAN codes kopen gaat erg makkelijk door ons snelle systeem. Voor veel klanten zijn wij vaste leverancier vanwege onze service, snelheid en prijs. De reviews spreken voor zich. EAN codes kopen voor de beste prijs en snelste levertijd doe je bij EANcodeDirect.nl

EAN nummer bestellen: voordelig en razendsnel

Het bestellen van EAN nummers, hier op EANCodedirect.nl, kost je slechts een aantal minuten. Wij zijn officieel reseller van EAN Organisation Europe, de organisatie die EAN-codes beheert, en bieden de codes aan tegen eenmalige lage prijzen. Binnen 3 minuten na je aankoop ontvang je de bestelde codes al!

Wanneer EAN nummer bestellen?

Het aanvragen en bestellen van EAN code is in meerdere situaties handig of zelfs essentieel. Hieronder zetten we de belangrijkste toepassingen voor je op een rijtje.

Voorraadbeheersystemen, e-Fulfilment & magazijnstellingen

Goedkope EAN codes kopen voor gebruik in je voorraadsysteem, magazijnstellingen of e-Fulfilment diensten. Bij elk van deze toepassingen zorgen de EAN codes ervoor dat je je producten eenvoudig kunt identificeren. Voor deze toepassingen kunnen zowel alleen codes als fysieke stickers worden gebruikt.

EAN nummers kopen voor online verkoop

EAN nummers aanvragen die voor de meest voorkomende toepassing kan worden gebruikt zoals: online verkoop. Wil je online producten verkopen via een marktplaats zoals Bol, Amazon, Google Shipping, Fonq of Beslist.nl, dan is een EAN barcode aanvragen noodzakelijk. Zonder deze unieke 13-cijferige code kunnen de systemen van de verkoopplatformen je producten anders niet identificeren.

Fysieke winkel

EAN codes nummers kopen die ook in fysieke winkels kunnen worden gebruikt Aan de hand van barcode stickers of etiketten met EAN nummer kunnen artikelen bij de kassa gescand worden.

ean code garantie

Niet goed? Geld terug.

EANcodeDirect.nl levert uitsluitend erkende EAN codes, waardoor u gegarandeerd bent dat deze direct te gebruiken zijn.

Mocht er onverhoopt toch – binnen 30 dagen – merken dat de EAN codes niet werkzaam zijn voor uw product, dan boeken wij het geld direct terug!