EAN barcode

Maak je gebruik van EAN codes in een fysieke winkel? Dan kan het handig zijn om niet alleen de EAN code zelf te bestellen, maar ook de bijbehorende barcode. Met de barcode kan het bijbehorende product gemakkelijk worden herkend door het kassasysteem, iets wat jou en je klanten veel tijd en moeite bespaart.

Wat is een EAN code?

De EAN code is een unieke, 13-cijferige combinatie van cijfers waarmee producten zich kunnen identificeren. EAN staat voor Europees Artikel Nummer en is een wereldwijd gebruikte identificatiecode.

Elke EAN code heeft een bijpassende barcode/streepjescode

Kijk je naar het etiket van een product in een winkel, dan springt de streepjescode direct in het oog. Dit is de barcode die bij de unieke EAN code hoort. Het EAN nummer zelf vind je doorgaans direct onder de bar- of streepjescode

Ideaal voor in fysieke winkels

Bied je je producten online aan via een platform zoals Bol.com, Amazon, eBay, Beslist.nl of fonQ, dan is de barcode niet noodzakelijk. Aan het EAN nummer zelf heb je dan genoeg. Echter, maak je gebruik van EAN codes in de winkel, dan is de barcode wél nodig. In een fysieke winkel wil je namelijk aan de kassa de producten kunnen scannen om ze zo te identificeren aan de hand van het kassasysteem. Zonder barcode zou de 13-cijferige code handmatig moeten worden ingevoerd.

EAN inclusief barcode bestellen

Wil je een EAN code inclusief bijbehorende barcode bestellen? Dit doe je bij EANcodeDirect.nl voor slechts een kleine meerprijs. Net zoals bij het bestellen van een ‘normale’ code gaat dit gemakkelijk, zijn de kosten eenmalig en ontvang je de codes (inclusief streepjescode) binnen een paar minuten via de mail.

Gebruik je EAN codes in een fysieke winkel? Dan heb je de bijbehorende barcode ook nodig! Ook deze bestel je snel en gemakkelijk bij EANcodeDirect.nl.